Az élesztőt tálban elmorzsoljuk a liszttel, majd összekeverjük a meglangyosított tejszínnel, 2,5 dkg cukorral, 1 db tojással, 1 db tojássárgájával, 1 csipet sóval, a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal. Lágy tésztává dolgozzuk, és letakarva, meleg helyen kelesztjük 30 percig.
Közben a szárított barackot apróra kockázzuk, megöntözzük a citromlével és a likőrrel, majd duzzadni hagyjuk 15 percig. Ezután a 30 perce kelő tésztába keverjük, amit tovább kelesztünk újabb 30 percig.
A borsodóhoz fémtálban krémesre keverünk 3 db tojássárgáját, 1 db tojást és 10 dkg cukrot, majd vízfürdőbe állítjuk, lassan hozzáöntjük a bort, és habverővel sűrűre keverjük. A vízfürdőből kivéve hűlni hagyjuk, és közben néhányszor átkeverjük.
Lábosban felhevítjük az olajat. A fakanállal átdolgozott tésztából a forró olajba mártott evőkanállal gombóckákat szaggatunk a zsiradékba, és közepes tűzön mindkét oldalukat szép pirosra sütjük 2-3 perc alatt. (Egyszerre csak 4-5 darabot süssünk, hogy szabadon úszkálhassanak.) A kisült fánkocskákat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Még melegen a mandulával és a vaníliás cukorral elkevert maradék cukorba forgatjuk, és a borsodóval kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.