A mazsolát a rumba áztatjuk kb. 2 órára. A mandulát egy sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd, miután megtisztítottuk, felaprítjuk durvább darabkákra.
Felfuttatjuk az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 ek porcukorral és pici liszttel. Habosra keverjük a puha vajat a maradék cukorral és vaníliás cukorral. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk egyenként a tojás sárgákat is.
A finomlisztet egy mélyebb tálba szitáljuk, beletesszük az élesztőt, a tojássárgájás masszát, a sót, a mazsolát, a mandulát és a maradék langyos tejet. Sima tésztává dagasztjuk, és 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk a lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagságúra. Szaggatunk belőle nagyjából 7 cm átmérőjű korongokat, amelyek közepébe kialakítunk lyukakat egy kisebb méretű szaggató segítségével. A fánkokat meleg helyen további 15 percig kelesztjük.
Öntünk olajat egy edénybe vagy fánksütőbe, felforrósítjuk, majd sütjük a fánkok mindkét oldalát bő olajban, közepes hőfokon – 180 fokon – aranybarnára. Szűrőkanállal a süteményeket papírszalvétával kibélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradék eltávozhasson.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.