A mazsolát a rumba áztatjuk kb. 2 órára. A mandulát egy sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd, miután megtisztítottuk, felaprítjuk durvább darabkákra.
Felfuttatjuk az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 ek porcukorral és pici liszttel. Habosra keverjük a puha vajat a maradék cukorral és vaníliás cukorral. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk egyenként a tojás sárgákat is.
A finomlisztet egy mélyebb tálba szitáljuk, beletesszük az élesztőt, a tojássárgájás masszát, a sót, a mazsolát, a mandulát és a maradék langyos tejet. Sima tésztává dagasztjuk, és 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk a lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagságúra. Szaggatunk belőle nagyjából 7 cm átmérőjű korongokat, amelyek közepébe kialakítunk lyukakat egy kisebb méretű szaggató segítségével. A fánkokat meleg helyen további 15 percig kelesztjük.
Öntünk olajat egy edénybe vagy fánksütőbe, felforrósítjuk, majd sütjük a fánkok mindkét oldalát bő olajban, közepes hőfokon – 180 fokon – aranybarnára. Szűrőkanállal a süteményeket papírszalvétával kibélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradék eltávozhasson.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.