A lisztet és a sütőport összeszitáljuk. A tojásokat, a kristálycukrot, a sót és a vaníliás cukrot robotgéppelfelverjük kb. 10 perc alatt, hogy sűrű és habos legyen. Ezután folyamatos kevergetés mellett a masszába csorgatjuk kukoricacsíra olajat.
Óvatosan, felváltva hozzáadagoljuk lisztet és a tejet vagy a joghurtot, majd a tésztát kiolajozott és kilisztezett tortaformába vagy tepsibe adagoljuk, úgy, hogy a massza 3/4-ig töltse ki az edényt (finomabb lesz a tészta, ha a lisztet és a tejet nem géppel, hanem kézzel keverjük bele).
170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, majd 8 percig pihentetjük, mielőtt kiborítjuk a formából.
Használhatjuk tortalapnak, kedvünk szerint díszíthetjük krémekkel, habokkal, ízesíthetjük gyümölcsökkel, diófélékkel vagy csokoládéval.
Megjegyzés
Az olajjal készült piskóta elkészítése rendkívül egyszerű, mindenféle torta és sütemény alapanyagához jól felhasználható. Az elkészítés során arra kell figyelni, hogy megfelelő hosszú ideig verjük a tojásokat, hogy a tészta jó levegős legyen, és szépen felemelkedjen!
A piskótát ezekben süthetjük:
24 vagy 26 cm-es tortaforma
1,7 literes magas falú tepsi
30 x 40 cm-es sütőlap
1,8 literes kuglófforma
Recept és fotó: Glatz
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.