A puncskocka elkészítéséhez a cukrot, a lekvárt, a rumaromát, a vizet és a mazsolát (ha szeretjük) összefőzzük. Ha elolvadt a cukor és a mazsola megduzzad, levesszük a tűzről.
A babapiskótát összetörjük, vagy lereszeljük úgy, hogy legyenek benne nagyobb darabok is. Hozzákeverjük a kakaóport, majd ráöntjük a megfőzött anyagokat, és jól összedolgozzuk.
Folpakkal bélelt formába tesszük (kb.15 x 25 cm). 1-2 óráig hűtjük, majd kockákra vágjuk. Én kisebb kockákra vágtam, így több lett és könnyebb megenni, mint egy nagy kockát.
Ha csak a tetejét borítjuk be puncsmázzal, elég 1 tasak, de ha az oldalait is, akkor 2 csomagra lesz szükség. A mázat elkészítjük a csomgoláson található utasítás szerint, és bevonjuk vele a süteményt.
2-3 kocka csokit kis pohárkában a mikróban felmelegítünk, majd a cukormázra csurgatjuk díszítésnek. Ezután visszatesszük a mázas kockákat a hűtőbe. Az igazi 1 nap múlva lesz, amikor a cukormáz is teljesen megkeményedett rajta és ropogós lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.