A vaníliakrémes-kekszes szelet krémjéhez a vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejhez.
Ezután állandó keverés mellett főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen, mielőtt a krémhez kevernénk. (Én kevergetve hűtöttem ki, így szép sima, csomómentes lesz a krém.)
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
Ezután állandó keverés mellett, apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és éppen csak langyos lesz.
Ezután öntsük hozzá a krémhez, és szintén keverjük simára. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a krémhez.
Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk le az asztalra, majd rakjunk le szorosan egymás mellé 3x4 db kekszet.
Ezután kenjük meg a krémmel, majd szintén rakjunk a krémre 3x4 db kekszet. Ezután megint kenjük meg a krémmel, majd a két szélére rakjunk egy-egy sor kekszet, a közepére pedig helyezzük rá a banánt. Végül kanalazzunk rá a krémből, majd egyenletesen kenjük el.
Ezután a fólia segítségével amennyire csak tudjuk, hajtsuk fel a két szélét, majd a maradék krémmel vonjuk be a kekszes részt is. Ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A csokoládét tördeljük bele egy fémtálba, adjuk hozzá az étolajat, majd gőzfürdő fölött olvasszuk fel.
Ezután vegyük ki a hűtőből a süteményt, vonjuk be az olvasztott csokoládéval, szórjuk meg kekszmorzsával, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
Megjegyzés
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.