A húst apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. A tejfölt, a tojásokkal, a liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, és 10 dkg reszelt sajttal elverjük.
A felkockázott húst hozzáadjuk a sajtos-tejfölös masszához . Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.
A húsos masszát a formába kanalazzuk és ráhajtjuk a lelógó szalonnát. A tetejére, hosszában is teszünk szalonnacsíkokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük. Egy sütőpapíros tepsire helyezve sütjük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.
Amikor megsült kifordítjuk a formából, megszórjuk reszelt sajttal, és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta. Kicsit hűtjük, majd szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.