- Megmossuk és megpucoljuk a hozzávalókat. A pritamin paprikát, a gombát nagyobb kockára vágjuk. A vöröshagymát a petrezselyem zöldjével, a leveleire szedett kakukkfűvel és a fokhagymával finomra vágjuk. Egy forró serpenyőben olívaolajon lepirítjuk a sűrített paradicsomot. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a gombát és a pritamin paprikát. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, cukorral. Fűszerezzük petrezselyemmel, kakukkfűvel, fokhagymával és babérlevéllel. Kevés vízzel felöntve készre főzzük.
- Tálalhatjuk két nagyobb egymásra tett jégsaláta levél kehelyben, karikára vágott olívabogyóval díszítve, kígyóuborka karikákkal körberakva és reszelt sajttal megszórva. Ha tésztával összekeverjük paradicsomos tésztasalátának is nevezhetjük.
KLASSZIKUS SVÉD GOMBASALÁTA >>>