A tököt egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és pár percig állni hagyjuk. Amikor megszívta magát a sóval és kiengedett a leve, alaposan kifacsarjuk.
Hozzákeverjük a tojásokat, majd annyi lisztet és zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
A tökmasszából közepes méretű golyókat formálunk, majd forró olajban aranysárgára sütjük.
Megjegyzés
Kaporral és/vagy reszelt sajttal is ízesíthetjük a fasírtgolyókat. Kaporszósszal vagy aprított petrezselymes paradicsommal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.