A tököt meghámozzuk, a belsejét kikaparjuk. Az almát megmossuk és héjastól lereszeljük, majd hozzáadjuk a tököt.
Egy közepes méretű lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, és folyamatosan keverve, lassú tűzön felforraljuk.
2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zselésítő port és a lime-ot. Addig főzzük, amíg a zselésedés folyamata elkezdődik. Kivesszük a fahéjat, majd azonnal üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk. 5 percre fejtetőre fordítjuk, majd a kamrapolcra tesszük.
Megjegyzés
Az alma és a tök levet ereszt, ezért folyadékot nem adunk hozzá. 4-5 kisebb üvegbe töltjük. Ebbe az alaplekvárba tehetünk a kedvenc gyümölcseinkből, adhatunk hozzá gojibogyót vagy magvakat stb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.