Egy edényben olajat, megfuttatjuk rajta a felaprított hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprított gyömbért, valamint az őrölt fűszereket, és az egészet összepirítjuk. Ha már illatos, hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott répát, és alaposan összeforgatjuk.
Ezután felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. 30 percig főzzük, amíg a répa megpuhul. A tűzről levéve botmixerrel selymesre pürésítjük. Sóval, barna cukorral és a lime levével ízesítjük ízlés szerint.
A répát lereszeljük a reszelő nagylyukú felén. Majd összekeverjük kevés fűszeres liszttel (előzetesen alaposan összekeverjük kurkumával, curryvel, sóval, borssal) és a felvert tojással. Kezünkkel kisméretű lapos pogácsákat formázunk a masszából, és forró olajban ropogósra sütjük.
A levest a tócsnikkal, valamint zöldfűszeres joghurttal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.