A tökfőzelék elkészítéséhez a tököt nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd tenyerünkkel kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet. A megpucolt vöröshagymát finomra reszeljük, majd egy serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk, és rátesszük a tököt. Felöntjük egy kevés zöldséglével, és hozzáadjuk a finomra vágott kapor 2/3 részét, megsózzuk, megborsozzuk, és kb. 12 perc alatt puhára pároljuk.
Amikor megpuhult a tök,– de még kellemesen harapható, nem főtt szét – elzárjuk alatta a lángot, és összekeverjük a joghurttal. Végül jeges fürdőben kihűtjük.
A csirkemellet hosszú csíkokba vágjuk, majd felszúrjuk a hústűre vagy a bambusznyársra. Fűszerezzük őrölt citromborssal és megsózzuk. Forró serpenyőben egy kevés zsiradékon minden oldalát kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. A kihűtött főzeléket megszórjuk a maradék friss kaporral, és a csirkenyársakkal tálaljuk.
Megjegyzés
Ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki a húst!
Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.