A cukkinit megmossuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, apróra összevagdaljuk.
Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, és felöntjük 2 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve, 10 perc alatt puhára pároljuk. Ne főzzük túl, mert péppé mállik!
A lisztet simára keverjük a tejjel és 3 dl tejföllel, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a főzeléket. Összeforraljuk, sóval, cukorral és ecettel ízesítjük. Végül belekeverjük a maradék kaprot.
Pörköltet, sült húst, fasírtot kínálhatunk hozzá. Hidegen is finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.