A gyalult tököt egy nagyobb tálba tesszük, besózzuk, és állni hagyjuk. Közben pörköltalapot készítünk: a hagymát kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a kapor felét, aprítva.
Ezután hozzáajuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Lefedett lábosban kb. 8 perc alatt lecsószerű alappá pároljuk.
Hozzáadjuk a tököt, kicsit összeforgatjuk, majd annyi tejet öntünk hozzá, amennyi ellepi, és hozzáadjuk a kapor másik felét is. Lefedett lábosban kb. 15 percigfőzzük, majd fedő nélkül kicsit még összerottyantjuk.
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, majd apránként a főzelékhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Hidegen is isteni! Ráadásul diétás is a kevés liszt miatt. Én már habarás nélkül is csináltam, úgy is összesűrűsödik egy idő után, de szerintem habarással a tuti. Gyakorlatilag elronthatatlan, frissítő főzelék.
Viki Nagyi jól bevált receptje, a család női tagjai 3. generáció óta főzik, és mindenki imádja :)
A receptet és a fotót Mauglinita küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.