A gyalult tököt besózzuk, meglocsoljuk egy kevés ecettel, majd kb. fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
Az apróra vágott vöröshagymát és a kaporlevelet kissé megfonnyasztjuk, majd a cukrot hozzáadva karamellizáljuk.
Hozzáadjuk a hámozott és cikkekre vágott paradicsomot, és a felszeletelt paprikát. Együtt pirítjuk őket, majd megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a tököt, összekeverjük, és fedő alatt alacsony hőmérsékleten 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, és a megpuhult tökre öntjük, majd még egyszer felforraljuk. Utánízesítjük, ha szükséges.
Ecet helyett cítromlét, tejföl helyett házi aludttejet vagy vásárolt savanykás kefirt, joghurtot is használhatunk.
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.