A sütőt előmelegítjük 180fokra. A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sütőport és a sót.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és közben hozzáadagoljuk a cukrot.
A tojássárgájákat kikeverjük, fellazítjuk egy kis tojáshabbal, majd az egészet óvatosan összekeverjük, és keverés közben hozzácsurgatjuk az olajat, és a lisztes keveréket a masszába forgatjuk.
A 28 cm-es gyümölcstorta formát alaposan kikenjük vajjal, majdkilisztezzük.
Ezután formába öntjük a piskótamasszát, majd az előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a piskóta, megfőzzük a pudingot a csomagoláson jelzett utasítások alapján. Ha megfőtt, tetejére közvetlenül folpack-ot teszünk, így hűlés közben bőrösödik bea teteje, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
A piskótát hagyjuk a formában kihűlni, kicsit meglazítjuk a tészta oldalát, majd kiborítjuk a kész lapot.
A kihűlt tortalapra kanalazzuk a pudingot, majd kirakjuk friss eperrel, végül tetejét lezárjuk a felfőzött, piros színű tortazselével.
A kész tortát pár órára a hűtőbe tesszük, utána könnyen tudjuk szeletelni, és az ízek is remekül összeérnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.