Elkészítés: A tésztához egy tűzálló lábasban felmelegítem a vizet, beledobom a vajat, sózom. Ha már forrni kezd, leveszem takarékra a tüzet, beleöntöm a lisztet. Erősen keverem addig, amíg masszává nem áll össze az egész és egy picit nem serceg. Ekkor leveszem a tűzről, kicsit hűlni hagyom.
Most jön a keményebb része: egyesével belekevergetem a tojásokat. Ezt néha fakanállal, néha a könnyebb utat választva elektromos keverővel szoktam. Lényeg, hogy egynemű masszává álljon össze.
A sütőt alsó-felső állásra veszem, és 200 fokra melegítem. A tésztát nyomózsákba kanalazom, egy tepsit kibélelek sütőpapírral. majd pingponglabdányi halmokat nyomok a tésztából. Ha kész, vizes ujjal formázom, lekerekítem. A tésztagolyókat barnulásig sütöm.
Közben a krémhez a tejszínt kikeverem a mascarponéval, cukorral, lehet likőrrel, citromhéjjal, citromlével ízesíteni.
A töltelékhez a pudingot a szokásosnál sűrűbbre főzöm. Hűlni hagyom.
Az epreket megmosom, félbevágom.
A megsült, kihűlt tésztagolyókat félbevágom, majd megtöltöm pudinggal, belehelyezem az epret, majd a tál aljára teszem. Egy rétegben pakolom le a profiterolokat, majd leöntöm a tejszínes mascarponekrémmel. Eperrel díszítem, fél napot hűtőben tárolom, amíg össze nem érnek az ízek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.