A megmosott rebarbarát feldaraboljuk és annyi vízzel, amennyi bőségesen ellepi, feltesszük főni egy nagyobb lábasban. Hozzáadjuk a félbevágott vanília rudat, pár perccel később pedig a megmosott epret is.
Kb. 20 perc után, ha megfőtt, lepürésítjük egy botmixer segítségével (előtte vegyük ki a vanília rudat)! Átpasszírozzuk egy szűrön. Visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, és felforraljuk még egyszer.
Még forrón, az előzően alaposan kimosott üvegekbe töltjük, lezárjuk őket és fejre állítjuk 5-6 percre, hogy a forró eper szörp mindenhol sterilizálja az üveget. Így tartósítószer nélkül is eláll hónapokig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.