A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a diót, a lisztet, a sütőport, és a tojásfehérje kemény habját.
A masszát egy 30x40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. Még langyosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Két darab diós tésztát sütünk.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet, a maradék tejet egy lábasban felrakjuk a tűzhelyre, majd kis lángon sűrűre főzzük a pépet.
Amikor levesszük a tűzről, még forrón belekeverjük a tojások sárgáját. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, a margarint, majd robotgéppel kihabosítjuk. A krémet kettéválasztjuk, és az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.
A kihűlt diós tésztára rásimítjuk a sárga krémet, kirakjuk a tejbe és rumba áztatott háztartási keksszel, erre simítjuk a csokis krémet, majd ráhelyezzük a másik diós tésztát, melynek a tetejét vékonyan megkenjük a krémmel. Pár órára a hűtőbe tesszük dermedni. Csokimázzal befedhetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.