A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A tészta többi hozzávalóját egy edényben összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet (nem kell felfuttatni!) és összegyúrjuk a tésztát. Ha ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet. A tésztánk legyen lágy, de ne ragadjon.
A töltelékhez a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat összekeverjük.
A kész tésztát enyhén lisztezett deszkán téglalap alakúra, és fél centi vastagra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. Rászórjuk a fahéjas tölteléket, majd a maradék vajat ráöntjük. Nem baj, ha nem sikerül egyenletesen.
A tésztát, a hosszabbik oldalától feltekerjük, majd 1,5-2 ujjnyi széles szeletekre vágjuk.
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd rátesszük a csigákat, egymástól kb. 3 centi távolságra.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva, melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.