Elkészítés: Az élesztőt kézmeleg tejben eloszlatjuk, majd belekeverjük a sót, a cukrot, a kardamomot és a puha margarint. A lisztet fokozatosan a masszához adjuk, és rugalmas tésztát gyúrunk. Amikor már elválik a kezünktől, konyharuha alatt 20 percig kelni hagyjuk.
Ezután a tésztát nyújtódeszkán átgyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, és kb. 30x60 cm-es lapokra nyújtjuk. A tésztákat megkenjük a puha margarin felével, majd meghintjük őket fahéjjal és cukorral. A 2 lapot feltekerjük, és 4 cm-es darabokra vágjuk. (Az eredeti finn recept szerint a tekercseket kissé megnyomkodják, hogy a közepük kiemelkedjen). Konyharuha alatt ismét kelni hagyjuk, majd a tekercsek tetejét tojással megkenjük és nagyszemű cukorral megszórjuk. 225 fokon 8-10 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.