Az élesztőt egy kis cukorral a langyos tejben megfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt a robotgép üstjében megdagasztjuk. Szép, fényes felületű, sárgás színű kalácstésztát kell, hogy kapjunk. A tésztát ezután letakarva, egy kiolajzott tálban pihentetjük 40 percen át.
A pihenő után, lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, és vastagon megkenjük nutellával. Ezután gondolatban 3 részre osztjuk a tésztát és először a bal, majd a jobb oldalát behajtjuk, és így egy téglalapot kaptunk újra.
Ezt hosszú csíkokra vágjuk. A csíkokat egymás után megsodorjuk, aztán pedig csigaformába szorosan feltekerjük. Az így kapott briósokat tojással lekenjük, majd újabb 40 percet kelesztjük. 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.