Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Farkassügér halmártással recept
recept
Rafinált

Farkassügér halmártással

75 perc
2 adag
Átlagos
2020. 11. 23.

Elkészítés

  1. A halat kifilézzük, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Rácsorgatjuk a citromlevet, majd legalább fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják a halhúst.
  2. Egy serpenyőbe tesszük a vajat és az olívaolajat, majd felhevítjük, és beletesszük a halfiléket a bőrével lefelé, és elkezdjük sütni. Kb. 10 percig sütjük, közben pedig folyamatosan locsolgatjuk, hogy a halhús átsüljön, és a bőre jó ropogós legyen. (Sütés közben ne fordítsuk át a filét, mert szétesik.) A halfilét érdemes közvetlenül tálalás előtt sütni, mert ha tovább áll, a ropogósra sült bőre felpuhul.
  3. A filézés után visszamaradt húsos csontot a fejjel együtt egy serpenyőbe tesszük, majd felöntjük a vízzel, hozzáadunk egy nagyobb csipet sót, és kb. 15 percig főzzük. Ezután átpasszírozzuk, majd a sűrű hallét félretesszük, a visszamaradt csontot, szálkát kiöntjük, arra már nem lesz szükség.
  4. A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
  5. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Hozzákanalazzuk a sűrített paradicsomot és a Piros Aranyat, majd felöntjük a hallével, és kb. 15 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, alaposan összekeverjük, és még pár percig főzzük, majd leturmixoljuk vagy botmixerrel pépesítjük.
  6. Közben elkészítjük mellé a túrós csuszát vagy az ízlés szerinti köretet. Én túrós csuszát készítettem, és azzal tálaltam.

    Ajánljuk még:
    Aranydurbincsfilé corn flakes-es bundában >>>
    Sült csuka citrommártással >>>
    Halszeletek sörtésztában >>>
Megjegyzés
Tálaláskor tegyünk a tányér egyik felére pár kanál túrós csuszát, a másik felére pár kanál halmártást, majd ízlés szerint helyezzük rá a halfilét, és úgy kínáljuk.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Farkassügér zöldségekkel és naranccsal
Recept
Rafinált

Farkassügér zöldségekkel és naranccsal

45 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Petrezselymes farkassügér csőben sütve
Recept
Egyszerű

Petrezselymes farkassügér csőben sütve

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Dr.Gondek Károlyné szerző profilképe

Dr.Gondek Károlyné

Hasonló receptek

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Friss receptek

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.