A halat kifilézzük, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Rácsorgatjuk a citromlevet, majd legalább fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják a halhúst.
Egy serpenyőbe tesszük a vajat és az olívaolajat, majd felhevítjük, és beletesszük a halfiléket a bőrével lefelé, és elkezdjük sütni. Kb. 10 percig sütjük, közben pedig folyamatosan locsolgatjuk, hogy a halhús átsüljön, és a bőre jó ropogós legyen. (Sütés közben ne fordítsuk át a filét, mert szétesik.) A halfilét érdemes közvetlenül tálalás előtt sütni, mert ha tovább áll, a ropogósra sült bőre felpuhul.
A filézés után visszamaradt húsos csontot a fejjel együtt egy serpenyőbe tesszük, majd felöntjük a vízzel, hozzáadunk egy nagyobb csipet sót, és kb. 15 percig főzzük. Ezután átpasszírozzuk, majd a sűrű hallét félretesszük, a visszamaradt csontot, szálkát kiöntjük, arra már nem lesz szükség.
A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Hozzákanalazzuk a sűrített paradicsomot és a Piros Aranyat, majd felöntjük a hallével, és kb. 15 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, alaposan összekeverjük, és még pár percig főzzük, majd leturmixoljuk vagy botmixerrel pépesítjük.
Közben elkészítjük mellé a túrós csuszát vagy az ízlés szerinti köretet. Én túrós csuszát készítettem, és azzal tálaltam.
Tálaláskor tegyünk a tányér egyik felére pár kanál túrós csuszát, a másik felére pár kanál halmártást, majd ízlés szerint helyezzük rá a halfilét, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.