A konyhakész sügért folyó hideg vízzel leöblítjük és szárazra töröljük. Rácsepegtetjük a citrom kifacsart levét (kívül-belül). A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, ízesítjük a citrom reszelt héjával, a zúzott fokhagymával, a citromborssal és a tengeri sóval, majd hozzákeverjük a felolvasztott vajat és a zsemlemorzsát.
A halat megtöltjük a morzsalékos töltelék háromnegyedével, és megkötözzük konyhai zsineggel. A sütőtálba rácsot teszünk, ráhelyezzük a halakat, és kívül megkenjük olvasztott vajjal és olívaolajjal, és rászórjuk a maradék morzsás tölteléket.
Ezután 200-220 fokra előmelegített sütőben - az olajos-vajas keverékkel locsolgatva - kb. 20 perc alatt megsütjük. Sült burgonyával és céklával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.