Elkészítés: A felaprított hagymát az olívaolajon 5 percig alacsony tűzön pároljuk. 30 percre a fokhagymafejet 180 fokos sütőbe tesszük. A rizst az olívaolajhoz adjuk, és addig pirítjuk a hagymával, amíg szép színt kap. Ezután felöntjük egy pohár fehérborral vagy vermuttal. 1 percig főzzük, amíg a rizs áttetsző lesz. A két maroknyi kakkukfüvet hozzáadjuk, majd 2-3 merőkanál csirkehúslevessel feöntjük, közben keverjük. Folyamatosan adjuk hozzá a levest, ahogy a rizs felszívja. Kb. 18 percet igényel. A legvégén adjuk hozzá a - hámozott vagy hámozatlan - fokhagymát, a vajat, parmezánt. Könnyedén összekeverjük, és 3 percig fedő alatt hagyjuk még.
A rizottó tetejére:
Kevés olívaolajban egy maroknyi felaprított mandulát és egy maroknyi kakukkfüvet átpirítunk, majd néhány szelet száraz kenyeret elmorzsolva hozzáadunk. Aranybarnára sütjük, a rizottó tetejére tesszük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.