Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket 2 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A tojássárgákat 15 dkg cukorral fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a piskóta hozzávalóit (olaj, tej, aromák, majd a száraz anyagok, a lisztek sütőpor és kakaópor következnek). A mikróban 350 W-on 2 percig melegítjük a csokit, majd ugyanennyit 2 evőkanál tejet is, és a csokira öntjük, majd az olvadt csokit is a masszába öntjük. 1 evőkanál mogyoróvajat is adunk hozzá, jól elkeverjük, végül a felvert fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Egy kisebb edénybe 1 merőkanálnyi kiveszünk a masszából. Az omlós kekszet megőröljünk, mozsár és turmixgép hiányában egy zacskóba tesszük, és egy sodrófával apró darabokra tördeljük, majd a kiszedett masszához adjuk.
Kikenünk-lisztezünk egy kisebb tepsit, beleöntjük a tésztát, tetejére tesszük a kekszes masszát.
15 percig nagy lángon (200 fokon), majd még 30 percet kis lángon (180 fokon) sül a süti, tűpróbáig.
Közben megcsináljuk a krémet. 3 deci tejben 4 evőkanál cukorral és kis mandulaaromával főzünk egy csokipudingot a főzős pudingporból. Ha kész, belekeverjük az étcsokit, valamint 3 púpos evőkanál mogyoróvajat. A mogyorós drazsét összetörjük, és 1 evőkanálnyit a krémbe teszünk.
A sütit félbevágjuk, megtöltük a krém 2/3 részével, majd a tetejét és az oldalán is bevonjuk a krémmel. A tetejére szórjuk a mogyoródrazsé darabokat. Felkockázzuk, és már lehet is falni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.