Megpucoljuk a zellert, a krumplit, a sárgarépát és a fehérrépát, majd kisebb darabokra vagdossuk mindet. Hozzádobáljuk az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymagerezdeket, és annyi vízben feltesszük főzni, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk.
Ha megpuhultak a zöldségek (kb. 10-15 perc), botmixerrel leturmixoljuk az egészet. Ha túl sűrűnek érezzük a levest, öntsük fel kevés vízzel, majd jól keverjük el. Adjunk hozzá ízlés szerint szerecsendiót, majd a tejfölt vagy tejszínt, forraljuk össze, és már tálalhatjuk is.
Tálaláskor megszórjuk a tetejét zellerzölddel vagy petrezselyemmel, de készíthetünk hozzá kevés vajon pirított zsemle- vagy kenyérkockát is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.