Pici cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Előmelegítjük a sütőt 170°C-ra.
Az átszitált lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a futatott élesztőt, a maradék cukrot, a sót és a citrom reszelt héját. Jól összedolgozzuk, majd picit pihentetjük míg elkészítjük a tölteléket.
Megpucoljuk és megreszeljük az almát, majd ízlés szerint cukrozzuk és rakunk bele fahéjat.
Elharmadoljuk a tésztát és a nagyobb részt lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd belefektetjük a vajjal kikent, és liszttel megszórt piteformába. Ügyelek arra, hogy a tészta a szélére is jusson. Megszórjuk a morzsával és rárakjuk a kifacsart almatölteléket. A maradék tésztát kinyújtjuk és csíkokra vágjuk és rácsozhatjuk, ha ügyesek vagyunk egymásba fonhatjuk. Felvert tojás sárgájával megkenve berakjuk az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt megporcukrozzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.