Elkészítés: Langyos tejben felfuttatjuk a 2 dkg élesztőt. 50 dkg lisztbe belekeverjük, késhegynyi sót, 1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint 4-5 kávéskanál cukorral elkevert langyos tejet (2,5-3 dl) adunk hozzá, hogy jó gyenge tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, míg szép sima lesz és hólyagokat vet. Ekkor részletekben lassanként beleöntünk 5 dkg olvasztott langyos vajat(ettől lesz foszlós a kalács), és újból simára dolgozzuk. Tetejét kissé meglisztezzük, és meleg helyen lassan megkelesztjük. (Jól meg kell keleszteni, mert különben megreped.)
Belisztezett deszkán annyi részre osztjuk, ahány ágból fonni akarjuk (a képen 4 részre lett osztva). Fonás közben az ágakat megcsavarjuk, majd kikent tepsiben újra megkelesztjük.
Felvert tojással megkenve 130 fokos sütőben, légkeverés mellett pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.