A rizslapokat egy-két másodpercre hideg vízbe mártjuk, majd belehelyezzük egy kerek tortaformába úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
Elkészítjük a sárga krémet: 1 liter tejet felmelegítünk a vanília rúddal. A 4 darab tojás sárgáját, a cukorral, a pudingporral és a maradék tejjel simára keverjük. Ha a tej felforrt, a tojásos-pudingos keveréket beleöntjük, és sűrűre főzzük. Elzárjuk alatta a tüzet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárga krémből a vanília rudat kidobjuk, a tojáshabot beledolgozzuk, óvatosan a sárga krémbe, de már nem főzzük tovább! Óvatosan a megsült rizslapokra merjük a krémet, és hagyjuk kihűlni.
Felverjük a Hulalát, vagy a tejszínhabot a habfixálóval, és a krém tetejére kenjük, egy keveset meghagyunk, azt habzsákba tesszük, és habrózsákkal körbe díszítjük. A közepére csokit reszelünk.
Megjegyzés
Pont olyan, mint az "igazi" franciakrémes, csak torta formában készül és természetesen gluténmentesen. Ha a tejet kókusz-, vagy rizstejre cseréljük, tejérzékenyek is fogyaszthatják!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.