A csirkemellet enyhén besózzuk, és félretesszük. A cukkinit ízlés szerint feldaraboljuk, a lila hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
A mascarponéhoz hozzáadjuk a mustárt, az apróra vágott kakukkfüvet és petrezselyemzöldet, egy teáskanál sót, majd összekeverjük alaposan. Ezután vastagon rákenjük a csirkemellre a fűszeres krémsajtot. (Én előző este előkészítettem a húst, majd sütésig a hűtőbe tettem.)
A tepsit kikenjük zsírral, majd belehelyezzük a fűszeres-krémsajtos csirkemelleket. Ezután körérakjuk a feldarabolt cukkinit, és a felszeletelt lila hagymát, aláöntjük a bort, majd alufóliával lefedjük. (Bor helyett vizet is önthetünk alá.)
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 percig pároljuk. Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak levesszük a fóliát, visszatesszük a sütőbe, és 10-15 percig sütjük még, hogy egy kis színt kapjon a hús is, és a zöldségek is.
Megjegyzés
Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet, de pl. egy szelett friss kenyérrel is tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.