A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük róla a vizet, majd legyezőalakban bemetsszük. Meghintjük a fokhagymás borssal és sóval, majd néhány percig pihentetjük.
A spenótot megpucoljuk, majd 1 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felszeletelt szárított paradicsomot, majd a zabpelyhet. Beletesszük a tömlős sajt 2/3-át, illetve 1 evőkanálnyi reszelt sajtot. Megsózzuk, -borsozzuk.
A krumplit és a répát megpucoljuk, vékony karikákra szeljük. Egy tálba olívaolajat teszünk, ebbe rakjuk a krumplit és a répát, megsózzuk, az olajjal összekeverjük, majd ráfektetjük a csirkemellet.
Minden vágásba teszünk a spenótos töltelékből, majd a tetejére halmozzuk a masszát. Rárakjuk a mozzarellát, 1-1 szelet szárított paradicsomot, illetve a tömlős sajtból is nyomunk keveset.
Előmelegített sütőbe toljuk, 10 perc sütés után betakarjuk alufóliával, majd kb. 30 percig pároljuk így. Ezután kivesszük a sütőből, meghintjük a kétféle reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg az ráolvad a tetejére (kb. 15 perc). Forrón tálaljuk.
Megjegyzés
A tavasz egyik hírnöke a friss spenótlevél. Saját ötlet alapján készült a fenti recept, amely a család kedvence lett. Az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.