Elkészítés: A tököt megpucoljuk, felkockázzuk, majd feltesszük annyi alaplével vagy vízzel főni, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a fűszereket, a petrezselymet finomra vágva, a chilit, a fehérborsot, a gyömbért és a kaprot egészben, ezt később majd kivesszük a főzés végén.
Mikor puhára főtt a tök, összeturmixoljuk, majd kikeverjük a tejszínt a tejföllel, hozzáadunk egy keveset a levesből, és óvatosan együtt habverővel hozzákeverjük a leveshez. Pici balzsamecetet adhatunk hozzá.
A tökben található magokat megpirítjuk, és tálaláskor díszítésül hozzáadjuk. Lehet használni a boltban kapható tökmagot is pirításhoz.
Használhatunk díszítéshez répachipset is. A répákat zöldséghámozó segítségével vékony szeletekre vágjuk. Olívaolajjal bekenjük, fűszerrel ízlés szerint enyhén megfűszerezzük, egymás mellé helyezzük sütőpapírra vagy szilikonlapra egy tepsibe, majd kb. 175 C-on megsütjük. Önállóan, dekorációként és alapanyagként is kiválóan használható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.