Elkészítés: A tejből, a grízből. a cukorból 5 dkg vajjal, fahéjjal, a citrom reszelt héjával és 1 csipet sóval állandó kevergetés mellett sűrű tejbegrízt főzök, majd folpackkal letakarva teljesen kihűtöm. 5 egész tojást a vaníliarúd kikapart belsejével felverem (nem kell habosra), és alaposan elkeverem a kihűlt grízzel. A 10 dkg vajat felolvasztom, egy nagy gáztepsit kikenek vele. 5 db réteslapot belerétegezek, a lapokat egyenként vajjal beecsetelem. Erre az alapra öntöm a grízes krémet, elegyengetem. A maradék 5 lappal befedem, ezek mindegyikét megkenem az olvasztott vajjal. Éles késsel nagy kockákra vagy rombuszokra vágom a sütésre kész süteményt. 175 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt aranysárgára sütöm.
Egy csésze vízből 1 csésze cukorral és fél citrom levével szirupot főzök amíg sül a tészta, és hűlni hagyom. Mikor langyosra hűlt a tészta, rákanalazom a szirupot. Hidegen tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.