Az alaphoz összedolgozzuk a hozzávalókat, majd a masszából nedves kézzel 25 egyforma golyót formálunk, és meghempergetjük mindet a cukorban.
A töltelékhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáreszeljük a gesztenyemasszát, hozzáadjuk a rumot és a kekszet, majd alaposan összedolgozzuk.
A diós golyókat egy citromfacsaró üregébe töltjük, és a falához nyomkodjuk, a közepébe teszünk egy kevés gesztenyekrémet, majd 1-1 db meggyszemet, és teljesen kitöltjük az üreget. Ezután könnyedén kiütjük a formából. A csúcsok alját végül cukorba mártjuk.
Megjegyzés
Gondolom minden háztartásban van egy műanyag citromfacsaró a kamra rejtekében, de ha nem lenne, olcsón beszerezhető. Ennek segítségével egy mutatós édesség kerülhet az ünnepi asztalra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.