Elkészítés: A trüffelkrémet előző nap készítsük el. Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd pici lángon hozzáadagoljuk az összetört csokit, állandó kevergetés mellett felolvasztjuk, kihűtjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
A tésztához a cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd egyesével hozzáadaguljuk a sárgákat. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeszitáljuk, finoman a felvert fehérjéhez keverjük, végül beledolgozzuk a puha vajat is. Előmelegített hőlégkeveréses sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sül.
A gesztenyét a cukorral és a vajjal alaposan összekeverjük, hozzátesszük a kakaót, a rumot, a baracklekvárt, és szép lassan hozzáadagoljuk a felvert tejszínt.
A hideg trüffelkrémet kemény habbá verjük, a vajas krémhez a puha vajhoz fokozatosan hozzádolgozzuk a porcukrot, és alaposan elkeverjük.
A hideg tésztát három lapba vágjuk, alulra megy a gesztenye, felülre a trüffel. Az egész tortát alaposan bevonjuk a vajkrémmel.
A marcipánt két fólia között legalább fél centi vastagra nyújtjuk, és beborítjuk vele a tortát, a lelógó részeket éles késsel levágjuk. Tetszés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.