Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, és felvágjuk kb. félujjnyi vastag szeletekre.
Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, a cukrot, majd hozzáadjuk az almaszeleteket, és pár perc alatt megpároljuk, míg az alma enyhén karamellizálódik.
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Szobahőmérsékleten 20 percig pihentetjük, közben az alma is kihűl.
Egy kb. 15 × 20 cm-es tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral, az aljára tesszük az almát, majd rásimítjuk a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A langyosra hűlt süteményt tálcára borítjuk és már szeletelhetjük is.
Megjegyzés
Roppant egyszerű, gyors, de nagyon finom ez az almás, kevert sütemény. A karamellizált, savanykás alma tökéletesen egészíti ki a kakaós tésztát, amibe liszt helyett Avena GoFit zabpehelydara került.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.