A gluténmentes pogácsa elkészítéséhez egy tálban a langyos tejfölhöz keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd pár perc alatt felfuttatjuk.
Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a túrót, a felfuttatott élesztőt és a tojást, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát rizsliszttel megszórt felületen kinyújtjuk kb. két ujjnyi vastag téglalappá, berácsozzuk egy éles késsel a tetejét, és pogácsákat szaggatunk belőle. A pogácsákat ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és szobahőmérsékleten kelesztjük 60 percig.
A megkelt pogácsák tetejét lekenjük tojással, megszórjuk gazdagon reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.