Előkészítés: A fasírthoz megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon finomra összevágjuk, vagy lereszeljük a gombát. Vízben (vagy vizes tejben) megáztatjuk a zsemléket, és alaposan kinyomjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Elkészítés:
A fasírthoz a hagymát megfuttatjuk a felforrósított vajon, rátesszük a gombát és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük az áztatott zsemlét, a tojást, a párolt gombát, a petrezselymet, a zsemlemorzsát. Ha szükséges, fűszerezzük még, majd pogácsákká formázzuk, és a felforrósított olajon kisütjük, kivesszük, melegen tartjuk.
A paradicsomos rizshez a rizst megpároljuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, húsukat apróra vágjuk, és összekeverjük a párolt rizzsel. A vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a rizst, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A babraguhoz megtisztítjuk a hagymát, felkarikázzuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, húsukat nagyobb kockákra vágjuk. Az erős paprikát megmossuk, szintén feldaraboljuk. A felforrósított olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a lecsepegtetett babot, a paradicsomot, az erős paprikát, sózzuk, oregánóval fűszerezzük és összeforraljuk. Ha szükséges, teszünk hozzá kevés vizet (vagy paradicsomlevet), kiforraljuk.
Tálaláskor tányérra helyezzük a gombafasírtot, a paradicsomos rizzsel és a babraguval körítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 680 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.