A meghámozott, negyedelt és kicsumázott almát apróra kockázzuk. Kimérünk belőle 1,35 kg-ot, majd egy fazékban hozzáadjuk a fahéjat, a mazsolát és a befőzőcukrot. Jól összeforgatjuk, és lefedve állni hagyjuk kb. 3 órát, amíg levet ereszt.
Közben egy szárazon felforrósított serpenyőben a szálasra vágott mandulát világosbarnára pörköljük, majd kiszedjük egy tányérba. A serpenyőben a kristálycukrot 2 ek vízzel elkeverjük és világosra karamellizáljuk, majd beleforgatjuk a mandulát. A grillázst sütőpapírra kenjük, és hűlni hagyjuk, végül durvára daraboljuk.
Az almás keveréket megöntözzük a citromlével, majd időnként átforgatva felforraljuk. Ezután bugyogva főzzük 4 percig, és közben kevergetjük, hogy ne kozmáljon le. Zselépróba után a fahéjrudat kiemeljük, és a grillázst a dzsembe keverjük.
A forró dzsemet azonnal az előkészített sterilizált üvegekbe töltjük, majd légmentesen lezárjuk, és hűlni hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.