A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefírt és a sütőport jól összekeverjük. Konyharuhával letakarjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk, és enyhén kinyomkodjuk a levét. Ráöntjük a citromlét, tetszés szerint fahéjjal is ízesíthetjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből és hozzákeverjük a reszelt almát.
Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
Amikor a tészta langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral.
Nézd meg videón is, hogyan készül a grízes-almás bögrés sütemény:
Megjegyzés
Tipp: A tésztába tetszés szerint tehetünk mazsolát, csokoládédarabokat is ízlés szerint, a tetejét meghinthetjük szeletelt mandulával. A bögre űrtartalma: 2,5 dl
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.