A ciabattához egy tálban összekeverjüka vizet az élesztővel, majd az olajjal, végül a sóval elkevert liszttel. Nedves ruhával lefedjük, egy éjszakát pihenni hagyjuk.
Bőven lisztezett deszkára borítjuk a lágy tésztát, a tetejét is megszórjuk bőven liszttel, majd téglalap alakúra formázzuk.
Egy magas falú sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd belerakjuk a tésztát, majd újabb egy órát pihentetjük. (Ha egy formához túl sok a tészta, akkor felezzük el, és süssük két részéletben!) Ezalatt 250 fokra előmelegítjük a sütőt, és addig sütjük, míg a héja világosbarna és ropogós lesz (kb. 30 perc, de figyelni kell!).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.