A lencsét mossuk át, majd alaposan csepegtessük le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Amikor már kellően üveges, először adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lecsepegtetett lencsét, és a reszelt gyömbért is.
Ezután szórjuk meg a kurkumával, keverjük össze, majd öntsük fel az alaplével és főzzük félpuhára a lencsét.
Amikor a lencse félpuhára főtt, öntsük hozzá a kókusztejet, ízlés szerint szórjuk meg egy csipet sóval, majd pár perc alatt, főzzük készre a levest (arra azért vigyázzunk nehogy túlfőzzük, és a lencse teljesen szétfőljön).
Közben ízlés szerint süssünk szép pirosra, ropogósra pár szelet sonkát, vagy bacont, majd azzal tálaljuk a levest.
Tálaláskor merjük tányérba, majd ízlés szerint az egyben hagyott, vagy éppen apróra tördelt ropogós sonkadarabokkal (v. baconnel) kínáljuk.
Megjegyzés
Igazán melengető leves téli estékre, melyben nagyon jól harmonizál a fűszeres íz az édeskés kókusztejjel. Egyszerű és nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.