Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1 dl tejben. A lisztet elkeverjük a sóval, egy tálba tesszük, és a közepébe mélyedést fúrunk. Beleütjük a tojást, beletesszük az élesztőt, és hozzáadjuk a megmaradt langyos tejet és az olajat. Alaposan összedolgozzuk, dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára helyezzük. Elfelezzük, majd 1,5 cm-re kinyújtjuk, és megkenjük a felvert tojással. Az egyik tésztát kiszúrjuk a szaggatóval. A pogácsákat szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Mindegyik tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
A megmaradt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A lereszelt sajt 2/3-át, a vajat és pirospaprikát kikeverjük. Rákenjük a tésztára, a tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal és feltekerjük. 1 cm-es darabokra vágjuk, és szintén a tepsire tesszük. A csigák oldalát megkenjük a felvert tojással.
200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.