A húst felszeleteljük, kicsit megütögetjük a tenyerünkkel, majd ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Az almát megpucoljuk és négybe vágjuk.
A hússzeleteket a paprikás rozslisztbe forgatjuk, majd egy serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, hozzáadjuk az almát és a vajat ,1-2 percig pirítjuk, rádobjuk a rozmaringágat és lefedjük. Kb. 5 percig pároljuk így.
Közben elkészítjük a vörösboros körtét. A bort a szegfűszeggel és a mézzel felforraljuk, majd beletesszük a megpucolt körtét. Kb . 4-5 percig pároljuk (fontos, hogy roppanós maradjon, ne főjön szét). A szűzpecsenyét párolt körtével és jázminrizzsel tálaljuk.
Megjegyzés
Tudjátok, mennyire finom a borban párolt körte? Nagyon könnyű étel, aki szereti a gyümölcsöt hússal párosítani, mindenképpen próbálja ki!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.