A sütőt előmelegítjük 170 fokra (elektromos - alsó-felső sütés), és egy magasfalú tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük. Amikor már sűrű a hab, lassanként hozzáadagoljuk a cukrot is és így verjük keményedésig, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáit is. Egy másik tálban összeszitáljuk a sütőport a liszttel, majd óvatos mozdulatokkal a tojásos-cukros masszához keverjük.
A tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, majd az előmelegített sütőbe 10-12 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük - a piskóta ruganyos legyen, színe aranybarna. Semmiképpen se süssük túl, mert száraz, fojtós lesz!)
A krémhez tulajdonképpen ugyanazt a folyamatot kell kétszer elvégeznünk, csak más-más csokoládéval. Először a zselatint a hideg vízbe kanalazzuk, jól elkeverjük, és hagyjuk megduzzadni, míg a krém készül. A csokoládé darabokat vízgőz fölött megolvasztjuk (elsőként azt, amelyiket az alsó rétegnek szánjuk.) Amikor a csoki teljesen felolvadt, félretesszük.
A vízgőz fölé helyezünk egy másik tálat, amiben a 4 tojás sárgáját elkeverjük a cukorral, és gyakori kevergetés mellett majdnem forróra melegítjük. A tűzről levéve habosra verjük.
A habtejszínt kemény habbá felverjük és összekeverjük a cukros-tojásos keverékkel. Végül belecsorgatjuk a csokoládét is és elkeverjük, míg egynemű krémet nem kapunk. A zselatint langyosra melegítjük és hozzákeverjük a krémhez.
A megsült piskótát kihűtjük, rásimítjuk az első réteg krémet, majd mélyhűtőbe tesszük nagyjából 20 percre. Eközben elkészítjük a második adag krémet a fent leírtak szerint. Amikor ezzel is készen vagyunk, kivesszük a mélyhűtőből az alapot, és rásimítsuk a következő csokoládés réteget is. Szilárdulásig, nagyjából egy órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt szeleteljük és megszórjuk csokiforgáccsal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.