Az almát meghámozzuk, lereszeljük (vagy kisebb darabokra vágjuk) és 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt megpároljuk. Amikor előtte a levét, levesszük a tűzről.
A tojásokat szétválasztjuk, majd 10 dkg cukrot a tojássárgájával és a vajjal kikeverjük. A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, majd a tejjel együtt hozzáadjuk a vajas habhoz, és csomómentesre kikeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát (ne ijedjünk meg, kicsit ragadós lesz, de ilyen állagú kell, hogy legyen).
A tésztára simítjuk az almát (a levéből ne kerüljön sok a tésztára). 180 fokos sütőben nagyjából 25 percen át sütjük, amíg a tészta meg nem sül.
A tojásfehérjéből 20 dkg cukorral kemény habot verünk. A tojáshabot az almára simítjuk és tovább sütjük. Amikor a hab teteje aranybarna lesz, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.