A lisztet elvegyítjük 1 csipet sóval és 2 ek cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és gyorsan simára gyúrjuk. Közben 3 ek hideg vízzel lazítjuk. A cipóvá formázott tésztát folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
A meghámozott körtéket hosszában félbevágjuk, és a magházukat teáskanállak kivájjuk. A fél körtéket 2-3 mm-es cikkekre vágjuk vagy keresztben vékonyan felszeleteljük és meglocsoljuk a citromlével.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Egy 24 cm-es piteformát vékonyan kikenünk vajjal.
A hideg tésztát lisztezett felületen kb. 26 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A pite alját villával megszurkáljuk, és kirakjuk a körtedarabokkal. A pitét az alsó sínen kb. 20 percig sütjük.
Közben a kakukkfüvet megmossuk, leszárítjuk, és a lecsipkedett levélkéket finomra aprítjuk. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval együtt keményre felverjük, majd apránként beleszórjuk a maradék cukrot. Közben folyamatosan verjük. Végül a habot a szegfűborssal ízesítjük, és beleforgatjuk a kakukkfüvet.
A pitét kivesszük a sütőből és lazán ráhalmozzuk a tojáshabot. Ezután a sütő középső részében további 5-10 percig sütjük, amíg a hab enyhén barnulni kezd. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.