Előkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. Beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a konyakot, egy csipet sót, és 2 evőkanál vizet. Kevés liszttel eldolgozzuk. Kisebb darabokban hozzáadjuk a vajat, és gyors mozdulatokkal alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk, és hideg helyen kb. 30 percig pihentetjük.
Elkészítés: Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, és kb. 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. Köröket négy helyen majdnem a kör közepéig bevágjuk. A körök felének közepét megkenjük tejjel, és kissé elfordítva ráteszünk, egy nem megkent kört. Felforrósítjuk a vajat vagy olajat egy fritőzben vagy lábosban, és egyenként óvatosan beleengedjük a tésztákat. A közepükbe azonnal beleszúrjuk egy fakanál nyelét, lenyomjuk az edény aljára, és elengedjük. Egyszerre két-három darabot sütünk csak! Lyukas szedőkanállal konyhai papírkendőre szedjük, lecsepegetjük, és azonnal megszórjuk porcukorral. Minden rózsa közepébe kevés ribizli- vagy áfonyalekvárt teszünk, és tejszínhabból halmot nyomunk rá. Frissen az igazi.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.