Elkészítés: A hájat ledaráljuk, és kb. 30 dkg liszttel elkeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben. A tej többi részét felmelegítjük, és feloldjuk benne az édesítőt és a cukrot.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az étolajat, a cukros-édesítős tejet. Az így kapott tésztát bedagasztjuk, majd vékonyra nyújtjuk, és rákenjük a hájjal elkevert lisztes keveréket vékonyan, majd háromba hajtogatjuk. 20 percig pihentetjük, majd ismét kinyújtjuk, és megismételjük az előbbi hajtogatást. Figyeljünk rá hogy ugyanúgy hajtsuk a tésztát, mint korábban. Ismét 20 perc pihenő következik, majd ismét hajtogatás. Újra hagyjuk 20 percig pihenni, de most már nem hajtogatjuk, csak kinyújtjuk a tésztát, és négyszögeket vágunk belőle.
Ezeket megtöltjük lekvárral, és batyukká formáljuk, majd kikent, lisztezett sütőlapra tesszük, megkenjük tojással, és előmelegített sütőben kb. 200 fokon megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.