A vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és kevergetve fél percig pirítjuk.
A babot szűrőbe téve leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymás alaphoz adjuk, majd sózzuk és borsozzuk, ízesítjük egy kevés majoránnával. Hozzáöntünk 100 ml vizet, és az egészet néhány percig forraljuk. Végül botmixerrel az egészet krémesre törjük.
Megjegyzés
"Gondolnád, hogy babból és fűszerekből remek vegán szendvicskrémet készíthetsz? Teljes kiőrlésű kenyérrel fogyasztva a 160 grammos diétában is megállja helyét."
Egy adag: 150 kcal
(Iklódi Dóra, gasztroblogger)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.